Teach & Travel - Öğret ve Gez Projesi

Başlıklar

Açıklamalar

Proje Sahibi
Gençlik ve Spor Bakanlığı
Proje Paydaşları İstanbul Valiliği İstanbul Çocukları Vakfı
Proje Bütçesi
298.000,00 TL
Projeye Katkımız
10 % eş finansman desteği
Proje Hedef Kitlesi
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk evleri ve sevgi evlerinde kalan çocuklar ve ilimizdeki sosyal ve ekonomik yoksunluk yaşayan değişik ilçelerde bulunan dar gelirli ailelerin sosyal yardım almakta olan çocuklar.
Proje Amacı
Koruma altında olan 110 öğrenci ve sosyal yardım almakta olan dar gelirli ailelerin çocuklarından seçilen 800  başarılı çocuğa Amerika’da doğmuş, yaşamış ve okumuş olan öğretmenler nezaretinde yabancı dil çalışmaları sağlanarak, ingilizcelerini ilerletmek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Istanbul İl Müdürlüğüne bağlı kurum ve kuruluşlarda barınan  akademik anlamda başarılı, temsile uygun olumlu davranış özelliklerinde örnek olmuş 18 gencimizi Amerika’ya götürerek görgü ve yabancı dillerini  geliştirmek.
Proje Son Durumu
20 ilçede 40 okulda kurslar ve eğitimler tamamlandı. Eğitimlerde 800 öğrenci katılımı hedeflendi, 910 öğrenci bu eğitimlere devam etti.Eğitimler tamamlandı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk evleri ve sevgi evlerinde devlet himayesi altında bulunan 12 çocuk ve gencimiz  ABD’ye götürüldü. Michigan ve Chicago eyaletlerinde toplam 14 gün 13 gece olmak üzere kalındı ve ingilizce eğitimlerine devam edildi.  Öğrencilerimiz geri dönerken kendilerini ingilizce ifade edebilecek duruma gelmişlerdir.